Zmień to i stwórz coś "nowego", "zajebistego" i "fajnego"
Dostrzegam ten sarkazm a treść merytoryczna Twojego przekazu Stefan jest po prostu porażająca .
Obracam się w środowisku wykonawców oraz osób, które próbują własnych sił w gastronomii. Fakty są takie, że w 80% przypadków lokale otwierane są przez osoby, które nie mają żadnego pojęcia o gotowaniu, nie wspominając o właściwym podejściu do klienta oraz organizacji pracy. Stąd wiele negatywnych opinii na temat róznych lokali znajdujących się w Brzegu. Szczerze? Gdybym miał szerokie pojęcie o gotowaniu to sam z chęcią zająłbym się gastronomią. Tyle, że nie chcę powiększać powyższej statysyki . Nie trzeba być Sherlockiem, aby dostrzegać pewne "niedopięte" sprawy w brzeskich lokalach jak nieuprzątnięte stoły, brudne sale, tragiczne toalety, brak organizacji pracy przez co obsługa lokalu nie za bardzo wie co ma robić i jak się zachować w stosunku do klienta, który miał czelność zwrócić na coś uwagę. Widzę również jakie oczywiste błędy popełniane są przez właścicieli na etapie wykonastwa. Wszedobylskie oszczędności, aby tylko szybko otworzyć lokal i zacząć trzepać kasę bo ludzie i tak przyjdą. Potem okazuje się że w lokalu nie ma właściwej wentylacji, hydraulika szwankuje, instalacja elektryczna wykonana niedbale itd. można wymieniać w nieskończoność. Nie wspomnę już o szpitalnym wystroju. Czego można spodziewać się po tak niedbale wykonanym lokalu, że jedzenie będzie na dobrym poziomie? To oczywiście ogólna ocena i pomijam miejsca, które sobą coś reprezentują. Nie będę tutaj nikogo wytykał palcem bo nie mam w tym żadnego interesu i nie chcę nikomu psuć opinii .
Nie narzekam na sytuację, która zaistniała w Brzegu. Wręcz przeciwnie bo cieszy mnie fakt, że powstało wiele miejsc pracy choć i odnośnie tego można mieć pewne wątpliwości.
Nie jestem jedynie przyzwyczajony do korzystania z oferty lokali, które wciskają klientom usługi na nisim poziomie bowiem obchodzę je szerokim łukiem.
Bolą mnie jedynie zmiany jakie zachodzą w tym mieście i fakt, że wciska się nam za każdym razem usługi na niskim poziomie.
Komuś smakują potrawy z różnych fastfoodów znajdujących się w Brzegu nie mam nic zupełnie do tego . Liczę jedynie na to iż w końcu ktoś otworzy choćby fastfood, ale na poziomie bo pomijam już wszelkie kosztowne inicjatywy tj. restauracje itp. bo to tylko Brzeg .
Też byłam, mało wszystkiego a na danie, w skład którego wchodzą frytki, czeka się wieki Dodam, że jadłam kilka razy i sos raz był dobry, a innym razem jakby rozwodniony. Robotnicza zdecydowanie lepsza!
Ostatnio zmieniony przez bishopka 2013-11-20, 16:12, w całości zmieniany 1 raz
PROMOCJA! Od dzisiaj do menu wprowadzamy LAWASZ – cienki placek z maki pszennej, wypiekany w specjalnych piecach. Znany w Armenii, Turcji i innych krajach Bliskiego Wschodu
- mięso
- pasta z pieczonych bakłażanów i papryki
- surówki
- sos jogurtowo - miętowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum