A dlaczego akurat do pań? Panowie też gotują
Powiem szczerze, że miałem już różne garnki w domu, ale najbardziej jestem zadowolony z Zelmera. Już nie pamiętam jak się dokładnie nazywają, ale są z grubej stali, a na pokrywkach jest termometr. Bardzo porządne. Żeby coś w nich przypalić trzeba mieć talent (mojej żony )
Ja mam philipiaka. Bardzo dobre solidne garnki , co ważne z rączkami przynitowanymi. Można w nich gotować w wodzie jak również w systemie wieżowym na parze.
Według mnie najlepsze będą takie nierdzewne, masz pełno sklepów teraz z takimi rzeczami, możesz nawet wyhaczyć w promocji gdzieś. Ale ja bym stawiał na nierdzewne ewentualnie emaliowane.
Doświadczony pan domu radzi,by do garów przykładać niewiele wagi.Ważny jest smak,jakość i przyjemność w spożywaniu potraw.Naturalnie w miłym towarzystwie.Oczywiście sztućce i platery powinny być jakością samą w sobie,ale najważniejsze jest to ,co na talerzu.Schabowe zrobione ze zdrowej,dobrze odżywionej świnki to poezja,nijak się mająca do jakości mięs z Kaufa lub Interm.rche.Wędliny np.z Brzeziny(jestem ich gorącym zwolennikiem) to smaki które znam od 55lat -niezmienne.Pan ,ktory je robi to chodząca,70 letnia tradycja klasyki wędliniarstwa.Stare ,stalowe patelnie( na których robię jajecznicę na swojskiej słonince z cebulką i prawdziwym boczkiem z Brzeziny)nie mają wyglądu,kosztują null,ale są niezastąpione.Czy w tych okolicznościach mogę doradzać zakup takich,czy innych naczyń?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum