Napoli i Prima ewentualnie Brzeska , ale co kto lubi .. ja lubie jak jest dużo i na grubym ciescie a to wszystko jest w napoli i do tego bardzo szybko . Minusem Napoli jest brak dowozu i malo sympatycznie w lokalu
Jeżeli bedziesz miał szczęście i trafisz na wszystkie składniki ,odpowiednią temp w piecu i chęć obsługi aby Cię zauważyła ,przyjęła zamówienie i o nim nie zapomniała to zjesz całkiem dobrej jakości pizze
Tak bez ryzyka to w Da Antonio i w El Passo
Zanim ocenię wspomnę jedynie o tym, że wszystkie opinie są subiektwne także moja również nie będzie odbiegać od tego schematu. Myślę, że wiele osób zmieniłoby zdanie na temat tego jak smakuje i wygląda pizza z prawdziwego zdarzenia jakby taką na oczy zobaczyli i mieli sposobność sprobówać. Dla mnie wyznacznikiem zjadliwości, otoczki wizualnej, pomysłu, dobrego smaku, kompozycji, sposobu przygotowania jest pizza z Pizza Hut. Ogólnie dostępny lokal, sieciówka, ale bije na głowę te wszystkie pseudo włoskie knajpy, restauracje, pizzerie i jeszcze inne twory - pomijam lokale z prawdziwego zdarzenia w tej opinii .
De La Vera - zdecydowanie najlepsza pizza w Brzegu choć o ich problemach wypowiadać się nie będę bo każdy mógł przeczytać na forum. Pozostaje kwestia tego czy ktoś lubi pizzę na grubym czy cienkim cieście, ale pod względem smaku i przygotowania nie ma lepszej opcji w Brzegu. Wpadki zdarzają się w każdym lokalu i z pewnością ich nie wybaczam, ale jedzenie akurat mają dobre bo o tym tu mowa.
Da Antonio - pizza włoska? Jak tak wygląda włoska pizza to można się tylko załamać, ogólnie porażka. zjadłem tam 2 razy pizze i raz lasagne i więcej do tego lokalu nie wrócę. Rozczarowanie totalne.
Prima - na swojej stronie napisali, że są uważani od wielu lat za najlepszą pizzerię w Brzegu . Absurdalne stwierdzenie, które chyba miało tylko zachęcić potencjalnych, nowych klientów. Pizza strasznie średnia, nic specjalnego. Składników na pizzy niewiele, ciasto twarde.
Napoli - nie chodzę tam ale w ostatnim czasie miałem okazję zjeść pizzę z tego lokalu gdzieś u znajomych. Jadałem tam w przeszłości za łebka i chyba sentyment pozostał. Pizza oczywiście szału nie robi, ale jest zjadliwa i solidna jeśli tak można określić. Lokal w końcu istnieje nie od dziś i nadal działa więc o czymś to świadczy.
Brzeska - robią pizzę specyficzną, która pozostawia wiele do życzenia. Zjadliwa, ale nic poza tym. Cięzko cokolwiek więcej powiedzieć na temat ich pizzy bo po prostu jest nijaka i niczym się nie wyróznia bo w końcu to resturacja a nie pizzeria z prawdziwego zdarzenia.
El Passo - kolejny lokal, który niczym specyficznym się nie wyróznia. Robią po prostu pizze, która jest co najwyzej średnia.
NY Pizza - jadłem kilka razy w przeszłości, ale przestałem tam zaglądać ze względu na średnią jakość pizzy, czasem też słabą.
TelePizza - nie wiem czy to jeszcze działa w Brzegu, ale lepiej omijać szerokim łukiem. Nie da się zjeść dobrej pizzy za grosze a ich "wyroby" są poniżej krytyki.
Wszystkie porównania odnoszą się do poziomu, który wyznacza Pizza Hut. Jest to jedyny lokal, który mnie jeszcze nigdy nie zawiódł i świadczy usługi na dobrym, solidnym poziomie.
Dodam jeszcze tyle, że mamy w Brzegu mnóstwo róznych lokali, ale co z tego jak poziom usług jest w nich słaby? Rozumiem, że można przyzwyczaić się do pewnych dań jeśli jada się je od wielu lat. W wyniku tego ciężko o obiektywną opinię bo ludzie zazwyczaj zażarcie bronią swego i są zamknięci na nowe opcje . Często bywa tak, że ktoś pójdzie do nowego lokalu zje danie o wiele lepsze, ale i tak wróci do starej opcji i jeszcze przy tym obsmaruje nowe miejsce .
1. Napoli - niezmiennie pyszna od wielu lat. Nie zaluja skladnikow i smak jest obledny.
2. Relax - szkoda, ze sie nie reklamuja pizza, bo jest naprawde wysmienita.
3. Da' Antonio - na cieniutkim ciescie.
Inne pizzerie z Brzegu co chwala sie duzymi rozmiarami itd., oszczedzaja na skladnikach. Jest ich tyle co kot naplakal, a ciasto jak suchar. Dnia nastepnego zjadliwe sa kawalki pizzy tylko tych wyzej wymienionych.
Ale tak jak ktos tu napisal, to kwestia gustu. To, ze komus smakuje lub nie smakuje, nie znaczy ze autor tematu bedzie miec zupelnie inne zdanie.
Jeżeli bedziesz miał szczęście i trafisz na wszystkie składniki ,odpowiednią temp w piecu i chęć obsługi aby Cię zauważyła ,przyjęła zamówienie i o nim nie zapomniała to zjesz całkiem dobrej jakości pizze
Tak bez ryzyka to w Da Antonio i w El Passo
nie wiem co ci w tej pizzeri zrobili i dlaczego masz takiego pecha : )
wiadomo ze skladników może zabraknąć, na weekend, gdzie jest nonstop pełny lokal a ludzie wchodza i wychodzą bo nie ma już wolnych miejsc, nie widziałem zeby w innej pizzeri tak było . podkreślam pizzeri nie restauracji .
nigdy mi się nie zdarzyło żeby zapomnieli o jakimś kliencie, to ze czekasz 30-40min to wina tego ze jest sporo zamówień + dowozy, inni krzyczą że telefonów się nie odbiera, jakby odbierali każdy, to byś czekał z 2godziny w kolejce a nie 40min. a pizza wcale nie jest tam droga, jadłem ostatnio w parkowej i taka sama pizza byla dorzsza o bodajże 6zl.
tak samo ze składnikami nigdy nie żałowali, zawsze ich jest dużo.
a ciasto jest raz takie a raz takie, w zależności kto w danym dniu pracuje.
wiec następnym razem przyjrzyj się pracy pracowników bo oni tam nie siedzą, a jak zobaczysz ze siedzą, to znaczy ze odpoczywają, bo 12 godzin na nogach biegać po sali po kuchni to nie niedzielny spacerek z rodzinką
Jesli na pizze to ja polecam Relax. Jakos nie maja ochoty sie reklamowac , ale jedzonko (nie tylko pizze) maja wysmienite:). A co do pizzy to jadlem chyba wszystko co maja i jeszcze sie nie oszukalem. Polecam.
Zgadzam sie w 90% z LiuKhongSum
W przypadku pizzeri w Brzegu nikomu się nie dogodzi.
Napisze DeLaVera to zaraz ktoś naskoczy, bo miał za zimne ciasto, lub za długo czeka aż zrobią. Chociaż mają jedna z najlepszych.
Brzeska już nie smakuje tak samo jak kiedyś, słyszałem legendy, ze ktoś zamówił inna niż Cztery Porku roku lub Margerite. Nie wiem jak dowozy.
PRIMA ma średnio smakowe pizze, ale za to dowoź jest zawsze szybko, maja za duzy wybor i chyba nie sa stanie wprawić się w jednej dobrej. Na dodatek marna podróbka Kebaba z pieca od delavery...
DaAntonio całkiem smaczna pizza, b. mila obsługa, brak dowoź bo to restauracja bardziej wykwintna, nie każdemu może pasować klimat w którym nie da się wyluzować.
NY Pizza to porażka, wolałbym nie widzeć chyba jak przyrządzają jedzenie, o iepskim pomyśle pizza na kawalki ktora jest odgrzewana po prostu po kilku godzinach leżenia, nigdy więcej tam się nie pojawiłem gdy ostatni raz będąc zamówiłem hamburgera i widziałem jak kucharz obwąchuje kotlety i wyrzuca do śmietnika i bierze kolejnego z tej samej miski.
a mi najbardziej pizza smakuje w Brzeskiej i ją będę polecal... jeszcze chcę sprobować "u włocha" w Hotelu Piast (słyszałem od kolegów że tam też jest dobra)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum